15. ledna 2012 16:02

Jak jsem přešel na Google Chrome

Google Chrome

Už je to asi měsíc, co jsem přešel z FireFoxu na Chrome. Rozhodl jsem se tak z hecu, protože jsem nedokázal říct dost důvodů, proč je Chrome horší.

Přechod nebyl žádný problém, protože hned po spuštění Chromu mi nabídl, jestli chci exportovat všechny záložky, hesla a historii z FireFoxu. Celé to trvalo jen několik sekund. Takže jsem se nemusel zdržovat kopírováním odkazů a ukládáním hesel, a mohl jsem rovnou přejít k nastavení prohlížeče.

V nastavení se mi líbí, že lze nastavit při startu otevření více předem zadaných stránek. Já toto ale nepoužívám, protože se mi více hodí otevření stránek, které byly otevřené naposledy - stejně, jako jsem měl nastavené na FireFoxu.

Který prohlížeč je váš nejoblíbenější?
15/19%Opera
1/1%Safari
2/3%Jiný
78Hlasovalo

Po dalším zkoumání nastavení mě zaujalo, že Chrome má vlastního správce úloh, ve kterém je přehled spuštěných panelů a doplňků a také, jak zatěžují počítač. Když některý podproces přestane odpovídat, prohlížeč se zeptá, jestli má daný podproces ukončit. U FireFoxu nic takového není a většinou spadne celý prohlížeč.

Jedna z věcí, které bych mu vytkl, je stahovací lišta. Zdá se mi být zbytečně moc vysoká a chybí mi tam číselný výpis procent. Na FireFoxu jsem měl staženou lištu, která byl tak 2x nižší a byla podstatně praktičtější.

Také mi vadí, že nemá v sobě zabudovanou RSS čtečku, ale místo toho se zobrazí pouze kód XML. Proto, abych si přečetl RSS, musím použít externí aplikaci.

Co mi vadí jako webovému designérovi je automatické obarvení rámečku pole po aktivaci do oranžové. V CSS tuto barvu lze přenastavit, bohužel Chrome ji ignoruje. Toto ohraničení nelze ani zrušit, což u složitějšího designu může vypadat divně.

Na druhou stranu je při psaní užitečná automatická kontrola pravopisu - Chrome podtrhává slova, která nezná, červenou vlnovkou.

A nyní jeden nesmysl. Když nenačte obrázek, který nemá zadané rozměry, tak se místo něj zobrazí obdélník, který je široký stejně jako alternativní text, ale přesto se v něm alternativní text nezobrazí.

Hlavním důvodem, proč jsem u Chromu zůstal, je rychlost. Nemám herní počítač, takže rozdíl v rychlosti je dost znatelný. FireFox se mi dlouho spouštěl a i pak se občas sekal, s Chromem není žádný problém.

Určitě bych přišel na další klady a zápory, ale momentálně mě žadné nenapadají.

Hodnocení

Celkové hodnocení
16 hlasů
Vaše hodnocení
Vyberte počet hvězdiček

Komentáře

Jméno:
Předmět:
Komentář:
  :):-|:P:D;):(8)[evil][arrow][idea][?][!]
Kontrola:

4.8.2015 16:15:57 Dotaz

Zdravim,muze mi tady nekdo odpovedet na neco? Chtela jsem se zeptat ohl.historie na google chrome,na pc, je mozne,ze se mohla vyskytnout chyba? Hrala jsem hry,a v historii to proste neni a ja nic nemazala. Je tedy mozne ze se to tam z nejakeho duvodu neukazalo?diky za odpoved

Veronika
0
0

6.12.2013 21:17:54 SRWare Iron

zkuste tohle místo Chromu !

Default System
0
0

25.1.2012 19:48:01 Firefox

Ja s firefoxom nemam zadne problemy, jak na linuxe, tak na windowse.. A to ze padne na windowse raz za 2 tydny a to jen kuli me, takze tak.. Teraz Firefox 9, Aurora 11[Night Firefox] je podle me lepsi nez Chrome a ucite lepsi nez Opera.. Ne kuli tomu, jak se da prizpusobit, ale i s velkou podporou..

...
5
2

17.1.2012 19:29:56 opera

Ať si každý říká co cce, můj favorit je opera. Nejvíce se mi líbí ovládání pomocí gest miši, a nebo naopak má skvěle vyřešené ovládání čistě pomocí klávesnice, což jako programátor oceňuji. Opera mě také zaujala svoji stabilitou. U internetu exploreru jsem co minutu viděl okno aplikace neodpovídá. U opery jsem ho ještě neviděl.

artorie
6
8

16.1.2012 15:59:55 Chrome

Aj ja som asi pred pol rokom prešiel na Chrome z Firefoxu. Najprv len tak, že to skúsim, a natoľko ma očaril že so zostal :)

Well
3
5

15.1.2012 19:56:37 Re: Viac???

Ne, vyjde až plná verze.

Víčko
3
3

15.1.2012 19:40:29 Viac???

Budeš vydávať ešte nejaké beta-verzie Lojzíka?

benko
2
4
© 2011 - 2024 SuperMartas a Tomáš Hypeš