2. ledna 2012 12:30

Rok 2011

Jaký byl rok 2011 pro vás?
5/71%Dobrý
7Hlasovalo

Rok 2011 za námi a nový rok 2012 před námi. Dnes se podíváme, co všechno jsem minulý rok naprogramoval (bylo toho o mnoho více, než v roce 2010, který jsem skoro celý věnoval Elfánii).

Elfánie

Začátkem ledna roku 2011 vyšla nová verze Elfánie 1.2 s názvem Alchymistova měna. To byl podle mého názoru zatím nejlepší update Elfánie, protože přidal spoustu novinek a hraní Elfánie bylo od této chvíle pestřejší a zábavnější. Bohužel od teď to začalo jít s Elfánií z kopce.

Elfánie

Koncem ledna jsem zavedl možnost objednání diamantů za peníze. Někdo to uvítal, ale většině se to nelíbilo a někteří dokonce přestali Elfánii hrát.

Vývoj Elfánie mě už tou dobou přestával bavit a myslel jsem si, že verze 1.2 bude poslední. Naštěstí se tak nestalo a ještě v březnu vyšla verze 1.3 s názvem Klíče k truhlám. Po této verzi jsem si dal s Elfánií první přestávku.

Volieera

Víčkův chat

Majitel chatu Volieera mě požádal, jestli bych mu nepomohl vytvořit novou verzi, protože o stávající přišel díky hackerskýmu útoku na hosting. Žádost jsem přijal a začal jsem pracovat na již deváté verzi českého chatu Volieera.

Vydal jsem celkem čtyři betaverze. Potom, protože se blížily Velikonoce, jsem začal pracovat na velikonočním speciálu pro Elfánii. Plánoval jsem se hned potom k Volieeře vrátit, ale už se tak nestalo.

V létě mi ji její majitel přenechal, protože se o ni už nechtěl starat. Já ji přejmenoval na Víčkův chat a naleznete ji na adrese Chat.Víčko.cz.

Které mé projekty roku 2011 se vám líbí nejvíce (max. 5)?
10/23%Elfánie
13Hlasovalo

Lojzik v JavaScriptu

Toto byl jeden z projektů, kdy jsem se jednou vzbudil a chtěl jsem něco naprogramovat. Byl jsem tím tak nadšen, že po dvou dnech Lojzik uměl chodit a skákat. Programování mi vydrželo téměř dva týdny. Pak jsem usoudil, že je Lojzik v JavaScriptu příliš pomalý, a proto jsem vývoj ukončil. Více si můžete přečíst v tomto článku. Toto byl třetí a poslední projekt, s kterým jsem tento rok skončil.

Nová verze Víčko.cz

Můj web Víčko.cz poslední dobou cestoval z jednoho hostingu na druhý, proto už na něm spousta věcí nefungovala. Rozhodl jsem se, že lepší bude celý web napsat znovu, než se pokoušet vyladit staré skripty. Prvního května jsem tedy nahrál novou verzi.

Začátek s C#

Po nezdaru Lojzika jsem se rozhodl naučit nějaký desktopový jazyk, abych ho mohl udělat v něm. Koupil jsem si tedy knížku o C# a začal jsem se ho učit. Byl jsem zrovna nemocný, takže jsem na to měl dost času. Jenže pak přišla škola a já musel učení odložit na letní prázdniny.

JavaScript hry

Nyní jsem neměl co dělat, a tak jsem začal dělat JavaScriptové minihry. Udělal jsem jich celkem pět. Zahrát si je můžete na mém webu.

Eshop Korálky Anka

Eshop Korálky Anka

V polovině června mi jedna hráčka z Elfánie zaplatila VPS u Forpsi a já ji za to slíbil naprogramovat eshop. V červenci jsem tak udělal. Na eshop se může podívat na adrese Korálky.Elfánie.cz.

Trochu Elfánie

Mezitím jsem pracoval i na Elfánii. Začátkem června jsem spustil druhý svět, na kterém není možné si objednat diamanty za peníze. V polovině srpna jsem vydal k výročí Elfánie verzi 1.4. Původně jsem do ní plánoval novou grafiku, protože se mi jeden grafik ozval, že by měl zájem. Bohužel nakreslil pouze jeden obrázek a pak se už neozval. Tímto jsem s Elfánií nadobro skončil, samozřejmě zatím.

Konečně C#

Padající čtverce

A nyní jsem se konečně dostal k tomu C#. Teď jsem se do toho pustil pořádně a dočetl jsem celou knížku. Naprogramoval jsem dvě hry: Padající čtverce a Vesmírnou bitvu. Potom jsem ještě udělal program Do konce roku a pustil jsem se do programování C# verze Lojzika.

Lojzik 1: Útěk z vězení

Programování v C# mi šlo díky zkušenostem z JavaScript verze výrazně lehčeji. Celou dobu vývoje jsem vás tu informoval, jak jsem pokročil. Na Štědrý den jsem zveřejnil betaverzi hry, která obsahuje první úroveň. Stáhnout si ji můžete na mém webu. Nyní pracuji na druhé úrovni.

Lojzik 1

Příště

V příštím článku, který vyjde o víkendu, vám představím, co plánuji v roce 2012. Původně jsem to chtěl napsat do tohoto článku, ale z časových důvodů jsem se rozhodl článek rozdělit na dva. Pokud se Mayové spletli, tak se zase za rok podíváme, jak se mi to povedlo splnit.

Hodnocení

Celkové hodnocení
6 hlasů
Vaše hodnocení
Vyberte počet hvězdiček

Komentáře

Jméno:
Předmět:
Komentář:
  :):-|:P:D;):(8)[evil][arrow][idea][?][!]
Kontrola:

3.1.2012 16:08:39 odpovědi

Co jsem koukal, tak Minecraft nevypadá špatně, ale nemám na hraní čas.
Zvuky... není zvukař :(
OOP na webu zatím nepoužívám, ale ze zkušeností z C# začnu.

Víčko
3
1

3.1.2012 14:57:19 Re: Re: Re: Mayové

Aj ja hrám Minecraft ;) Perfektná hra :) Najprv som hral len free verziu na webe, ale teraz už mám v PC plnú :D

Well
1
0

3.1.2012 14:48:58 benko

To sa pýtam Tomáša (Víčka) :)

Re: OOP
0
2

3.1.2012 9:23:26 Re: Re: Mayové

Ano, hraji ;) mám prémium účet.

Grelek
2
0

2.1.2012 23:14:48 OOP

počuj, chcel by som sa spýtať čisto zo zvedavosti, využívaš pri programovaní webových stránok objektovo orientované programovanie?

benko
2
2

2.1.2012 22:15:41 Zvuky?

Budú v Lojzíkovi hudba a zvuky (skok),pad[?]

benko
2
0

2.1.2012 19:37:07 Re: Mayové

Ty hráš Minecraft ?

Well
3
0

2.1.2012 19:18:38 Mayové

Jak řekl Minecrafak, Mayům pouze došel kámen a proto skončil kalendář ;)

Grelek
3
0
© 2011 - 2024 SuperMartas a Tomáš Hypeš