16. prosince 2011 17:32

Tipy na Android aplikace 4

V dnešním článku vám představím 5 výborných aplikací. Jimi budou offline slovník, aplikace, která pozná, co to právě hraje za písničku, detektor kovů, aplikaci pro časování profilů a nakonec aplikaci plnou zábavy.

WordMate - offline slovník

WordMate

Cestujete-li hodně často a nemáte-li k dispozici mobilní internet (a tedy i online slovníky), pomůže vám offline slovník WordMate. Ten má velmi jednoduché použití. Čte z SD karty na ní uložené offline slovníky. Jeho hlavní výhodou je, že nejenže podporuje slovníky typu ".dwm", ale také slovníky pro aplikaci StarDict. Před použitím aplikace si ale musíte slovníky nainstalovat. To uděláte velmi jednoduše. Na SD kartě vytvoříte složku "wordmate" a do ní nahrajete slovníky. Ty naleznete například na stránkách Michala Čihaře. Slovník po stažení musíte nejprve rozbalit. Dále musíte ještě rozbalit soubory s příponou ".dz" a všechny soubory (.dict, .idx a .ifo) přesounout na SD kartu telefonu do již vytvořené složky "wordmate".

Ikona WordMate Dict
WordMate Dict
Hongbo
Verze:
Velikost:
Cena:
1.2
46 kB
Zdarma
QR Kód
1.1+ 15.12.2011

SoundHound ví, co to hraje

SoundHound

Občas se stane, že v rádiu (nebo třeba na diskotéce) hraje nějaká písnička, ale než se stačíte podívat, co to vlastně hraje, je už většinou pozdě. Pokud máte k dispozici mobilní internet nebo Wi-fi, už se vám to nikdy nestane. Budete totiž mít aplikaci SoundHound, která si za pomocí mikrofonu "poslechne" danou skladbu a vyhledá na internetu, o kterou písničku se jedná. Aplikace ji nemusí slyšet nutně od začátku, ale i když písnička pomalu končí, stále aplikace pozná, co to hraje. Aplikace poznala všechny písničky, které jsem jí pustil, až na nějaké české výjimky, což je u anglické aplikace pochopitelné. Další výhodou aplikace je, že dokáže danou písničku přímo přehrát, vyhledá k ní text a nebo video. Za největší výhodu však považuji, že pokud zrovna nemáte připojení k internetu, SoundHound si písničku uloží do paměti a až budete online, může ji SoundHound rozpoznat.

Ikona SoundHound
SoundHound
SoundHound Inc.
Verze:
Velikost:
Cena:
2.8.4
6.1 MB
Zdarma
QR Kód
1.5+ SD 16.12.2011

Metal Detector - detektor kovů

Metal Detector

Málo kdo z vás tuší, že vaše zařízení obsahuje magnetický senzor, tedy jakýsi "detektor kovů". Každý chytrý telefon má v sobě toto zařízení a toho využívá aplikace Metal Detector - detektor kovů. Tato aplikace je velmi jednoduchá, hned při prvním spuštení se zobrazí číslo - tzv. tesly, jednotky magnetické indukce. Pod ním je ukazatel, který ukazuje, jak silná magnetická indukce je (laicky řečeno, jak je kovový předmět blízko) - čím červenější a vyšší číslo, tím je předmět blíže. Pod ukazatelem je jako bonus graf s údaji o měření, tedy jaká hodnota byla naměřena v určitou dobu.

Ikona Detektor kovů
Detektor kovů
Smart Tools co.
Verze:
Velikost:
Cena:
1.1.1
456 kB
Zdarma
QR Kód
1.6+ 16.12.2011

Timeriffic - časování profilů

Timeriffic

Pokud jste stejně jako já školou povinní, jistě tuto aplikaci oceníte. Určitě se vám někdy stalo, že jste si zapomněli zapnout tichý režim a zrovna vám v hodině někdo volal. To může provázet nepříjemnou poznámku, zabavení telefonu nebo jiný "trest". S Timerifficem se vám to už nikdy nestane. Timeriffic totiž umí načasovat profily, které si sami vytvoříte. Tak třeba v 7:45 vypne vyzvánění a zapne jen vybrace a v 15:00 telefonu vyzvánění opět zapne. Tato aplikace nemusí hodit jen do školy, ale třeba pokud vám někdo často volá (i v noci), tak si můžete nastavit, aby třeba ve 22:00 už nikdo neotravoval. Aplikace také umí nastavovat následující položky: Vyzvánění, Vibrace, Hlasitost vyzvánění, Hlasitost upozornění, Hlasitost médií, Hlasitost budíku, Systémová hlasitost, Hlasitost volání, Wi-fi, Jas, Režim Letadlo, Bluetooth, Data a APNDroid. Při výběru si můžete zvolit přesný čas na minuty a které dny v týdnu se má daná akce provádět.

Ikona Timeriffic
Timeriffic
RDRR Labs
Verze:
Velikost:
Cena:
1.09.12
317 kB
Zdarma
QR Kód
1.5+ 16.12.2011

Vtipy - aplikace plná zábavy

Tuto aplikaci není třeba dlouze představovat. Jedná se o aplikaci s velmi velkou zásobou vtipů (napočítal jsem jich cca. 1500) o blondýnkách, doktorech, Chucku Norrisovi, pepíčkovi, počítačích, škole a mnoho dalšího. Aplikace také umí vybrat náhodný vtip, uložit vtipy do oblíbených nebo je třeba poslat na e-mail. Dobře se bavte!

Ikona Vtipy
Vtipy
Megabyte Bomb
Verze:
Velikost:
Cena:
1.1
839 kB
Zdarma
QR Kód
1.6+ 16.12.2011

Další tipy po Novém roce

Další článek seriálu Tipy na Android aplikace budu prezentovat až po Novém roce. Na příští týden, čas vánočních svátků a Silvestr si dávám pauzu. Po Novém roce také začnu představovat Tipy na Android hry. Doplním zde také, jestli lze danou aplikaci nainstalovat na SD kartu. Na Vánoce totiž dostanu nový mobil s Androidem 2.3, kde už lze aplikace přesouvat na SD kartu a také bude podporvat "lepší" 3D hry, proto jsem doposud tipy na hry nepsal. Občas napíšu i tipy na widgety, tak se těšte ;-)

Hodnocení

Celkové hodnocení
6 hlasů
Vaše hodnocení
Vyberte počet hvězdiček

Komentáře

Jméno:
Předmět:
Komentář:
  :):-|:P:D;):(8)[evil][arrow][idea][?][!]
Kontrola:

17.12.2011 13:02:48 Re: Re: Re: Re: Aplikácie :)

Omg, sorry, zle som napísal, je super, že su OFFLINE .. ( asi som moc nespal :D )  A aj mne sa páči Samsung Galaxy S II lenže tá cena :d :D

Well
1
1

17.12.2011 12:58:19 Re: Re: Re: Aplikácie :)

Asi si nerozumíme, ty vtipy nejsou online, jsou offline, napíšu ti to radši slovensky: Tie vtipy nie sú online, sú offline. (Google Překladač)
Co se týče výběru toho mobilu, právě kvůli tomu 1GHz procesoru a grafickému akcelerátoru jsem si tento mobil vybral - chci si na něm ty lepší hry zahrát. A pokud tam bude ICS, tak to bude ještě lepší pecka :-D. Kdybych nebyl cenově omezen, vybral bych si Samsung Galaxy S II - ten má asi nej parametry...

SuperMartas
1
0

17.12.2011 12:50:05 Re: Re: Aplikácie :)

Aha, takže ak sú tie vtipy online, tak sa celkom hodí tá aplikácia :) ... Poznám všetky Sony Ericssony z rady Xperie ... ( to je moja srdcovka :D ) .. A ten 1GHz procesor je skvelý, a tam si zahráš aj tie lepšie hry :) A ten displej, je síce malý, ale nie je až taký hrozný ( mám odskúšané :) ) A tuším tam chystajú aj aktualizáciu na Android ICS (4.0) :) tak to ptm bude riadna pecka :P

Well
1
0

17.12.2011 11:27:40 Re: Aplikácie :)

Můj taťka má Sony Ericsson Xperia Neo, takže vím, že tam je ta aplikace TrackID - zdá se mi i lepší.
Co se týče Metal Detectoru, bral jsem to taky spíše pro "zamachrování".
Ty vtipy nejsou online, jsou už uloženy při instalaci, tedy offline.
P.S. Dostanu Sony Ericsson Xperia Mini (neplést s X10 mini), už leží ve skříni a sám jsem si ho vybral, je to dle mě nej telefon do 4000 Kč, má 1GHz procesor, Android 2.3 (s možností aktualizace), grafický akcelerátor, akorát co jsem četl tak má slabší foťák a menší displej, viz. http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony-ericsson-xperia-mini/ ;-)

SuperMartas
2
0

17.12.2011 11:13:27 Aplikácie :)

Dnes si predstavil veľmi zaujímavé aplikácie. Napriklad ten slovník sa mi páči, pretože je ofline a nežere mi net. Ďalej SoundHound .. V sony ericssonoch je už podobná aplikácia hned nainštalovaná - TrackID (dokonca aj v starších telefónoch bez androidu), takže, pre mňa zbytočná, ale niekomu sa môže hodiť ;) Metal detector je úplne zbytočný :D načo by niekomu bolo, že kde sa nachádzajú kovi atď, tá aplikácia je len na zábavu, a na frajerenie, že čo android doáže (nehovorím že nemerá presne!) Timeriffic, neskúšal som, ale vyzerá veľmi zaujímavo, pretože niekedy sa aj mne stane taká nepríjemná situácia :) a naposledy aplikácia Vtipy, je to klasika, a predpokladám že je online :)
Teším sa na ďalší článok a Android aplikáciách !
PS: Ptm napíš jaký fón si dostal :)

Well
2
0

16.12.2011 20:02:05 Re: nemám čo napísať

Díky...

SuperMartas
5
0

16.12.2011 19:55:04 nemám čo napísať

je to super článok, zvyčajne ma tieto články s Android aplikáciami nebavia, ale toto bolo super

benko
3
1
© 2011 - 2024 SuperMartas a Tomáš Hypeš